Ponujam široko paleto kvalitetnih storitev tolmačenja

Tolmačenje slovenščina/češčina

Domov / Prevodi in tolmačenje / Tolmačenje

Najpogostejše in manj pogoste vrste tolmačenja

Konsekutivno in simultano tolmačenje

Najpogostejše vrste tolmačenja iz češčine in v češčino so:

Konsekutivno tolmačenje je vrsta tolmačenja, pri kateri govorec pove krajši odsek besedila, nato pa se ustavi, da tolmač njegove besede prevede v ciljni jezik. Ta vrsta tolmačenja se pogosto uporablja v manjših skupinah, kot so poslovni sestanki, predavanja in predstavitve.

Simultano tolmačenje je vrsta tolmačenja, pri kateri tolmač govorčeve besede sproti prevaja v ciljni jezik, medtem ko govorec govori. Ta vrsta tolmačenja se najpogosteje uporablja na velikih konferencah in v primerih, kadar je potrebno hitro in neprekinjeno tolmačenje.

Kateri tip vam je ljubši?

Spletno in osebno tolmačenje

Spletno tolmačenje poteka s pomočjo spletne kamere in mikrofona ter tolmaču in stranki omogoča komunikacijo v realnem času, tudi če sta na različnih koncih sveta. Spletno tolmačenje je trenutno zelo priljubljeno zaradi rasti digitalnega komuniciranja in se uporablja na različnih področjih, kot so poslovni sestanki in koordinacije projektov.

Tolmačenje poslovnih sestankov je specializirana oblika tolmačenja za poslovne namene. Tolmač udeležencem sestanka omogoča, da se sporazumevajo brez jezikovnih ovir in tako učinkoviteje komunicirajo.

Tolmačenje za predstavitve in usposabljanja je kvalificirana storitev tolmačenja, ki se uporablja, kadar je treba usposabljanje ali predstavitev prevesti v drug jezik. Ta vrsta tolmačenja zahteva, da tolmač dobro razume strokovno terminologijo in zna posredovati informacije v skladu z namenom predstavitve.

Širok nabor storitev tolmačenja

Tolmačenje po telefonu in v obliki videokonference

Tolmačenje po telefonu je hiter in učinkovit način za hitro reševanje vprašanj v drugem jeziku. To storitev lahko uporabite za reševanje različnih komunikacijskih potreb, od preprostih poizvedb do zapletenih poslovnih zadev.

Strankam ponujam široko paleto kakovostnih storitev tolmačenja. Zagotavljam konsekutivno in simultano tolmačenje iz češkega in v češki jezik za različne vrste dogodkov in srečanj. Tudi če iščete profesionalnega tolmača za telefonske konference ali videokonference, se lahko zanesete na moje storitve spletnega tolmačenja.

Tolmačenje iz češkega ali v češki jezik zagotavljam v različnih časovnih intervalih – ne glede na to, ali gre za eno uro ali za ves dan. Za več informacij o mojih storitvah tolmačenja me kontaktirajte in izberite tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam.